onsdag 9 juli 2014

Seglarskolans loggbok - vecka 28

Optimistseglarskolan fortsätter. Läs ledarnas loggbok från veckan.

Fredag:

 Idag seglade vi ut på äventyr allihopa! Fantastiskt duktiga elever seglade utan problem till en
liten strand på Lyrön där vi åt matsäcken och njöt. En kryss hem gjorde att det tog ett tag att ta sig tillbaka och plötsligt var det dags att gå in. Sista lektionen blev sjövettsreglerna och sen blev det lite paus innan avslutningen drar igång 15.00!
 
Torsdag:
Sol, sol och bra vind! Idag fick vi seglat två olika triangelbanor, Babordsgruppen tränade kapsejsning, Styrbordsgruppen seglade två och två och vips var det sista dagen imorgon. "Är det redan slut?!" - kommenterar en elev. Efter seglingsförmiddagen är elever och deras familjer välkomna 15.00 till seglarviken, då det bjuds på korvgrillning och diplomutdelning!

Vi tränar på knopar!

Onsdag:
Sugna på segling och rejält insmorda med solkräm kom idag eleverna till viken för ännu en solig dag. Innan lunch tränade Babordsgruppen olika segelsätt medan Styrbordarna seglade i en åtta. På några av båtarna togs spristaken ner för att få båten att gå lite långsammare. Efter lunchpaus i skuggan seglade Babord medan Styrbord fick öva kapsejsning! Skönt med bad och stolta elever som klarade kapsejsningarna galant!


Tisdag:
Jippi! Bra väder och lagom med vind under hela seglarskoledagen gjorde att alla fick segla mycket idag. Våra två grupper - Babord/Styrbord - seglade olika banor där vi på ena tränade grunder som slag, halvvind och hur man kommer ifrån vindögat och den andra fick träna gippar/slag. Glöm inte vattenflaska, solhatt/keps och solkrämen imorgon (och badkläderna förstås)!

Seglarskolan tränar på att kapsejsa
 

Måndag:

Veckan startade med en dag som gav oss alla sorters väder. Värme, starka vindar, ösregn och lugn avslutning. Vi gick igenom båtens delar, hur man "gasar/bromsar/stannar" med en optimist och sen hur man seglar en halvvindsbana. De som seglat innan fick lite repetition och sen hann några ut på havet innan det blåste upp och de fick vända in. Imorgon är vi super laddade på segling och väderleksprognosen ser god ut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Poängkappseglingarna 2023 avgjorda

  Lite i skuggan av Boxvikeregattan avgjordes även klubbmästerskapen i Laser och Optimist. Svåra förhållanden i år, många blåste bort... Las...