söndag 6 augusti 2023

Sivengård och Wijkmark vann Boxvikeregattan

Johan Sivengård med besättning. Foto: Erik Bergqvist

Under lördagen genomfördes Boxvike segelsällskaps klassiska regatta enligt LYS-tabellen och med gemensam start utanför Ångbåtsbryggan på Nösund. Totalt ställde 16 båtar upp till start, en start som blev händelserik utanför Ångbåtsbryggan. Banan, en triangel på drygt 6 distans, gick ut till Stockholmen. Den stora klassen seglade banan två varv.

Vinnare av den stora klassen blev Johan Sivengård med besättning i sin Aphrodite 301 som vann före Thord Lyrstrand och hans IOD. Till slut blev det ett jämnt race mellan ettan och tvåan när tiderna justerades för båtarnas LYS-tal. Trea slutade Gunnar Lindahl i sin Hanse 345. I Allmogeklassen segrade Ann Wijkmark före Aslak Jensen. Tävlingarna följdes av en stor publik.

Starten i stora klassen. Foto: Erik Moberg