Seglarskola Optimist


Välkommen till Orusts största seglarskola för optimistjollar

Vecka 27, 28 och 29 under sommaren 2024 ordnar Boxvike Segelsällskap seglarskola för optimistjollar. En vecka innehåller teori, nya vänner och förstås en hel del segling. Eleverna seglar i viken utanför Nösund, tillsammans med följebåtar och våra utbildade instruktörer.

Nybörjarkurs:
Boxvike Segelsällskaps nybörjarkurs är till för dig som vill testa på att segla optimist eller som fortfarande är nybörjare. Här går vi igenom allt som har med optimisten att göra. Du lär dig även att segla i alla sorters vindar, hur du kapsejsar, tar hand om din båt och sjövett med mera.


Fortsättningskurs:

I vår fortsättningskurs lär du sig att segla mer självständigt. I kursen ingår grunderna för kappsegling, trimning och annat smått o gått! Denna kurs brukar vi anpassa efter deltagarnas tidigare erfarenheter och intresse.För att vara med i seglarskolan måste man kunna simma 200 meter.
Har man inte egen optimist finns ett begränsat antal att hyra.


Avslutning:
Avslutning av veckan sker antingen på fredagskvällen eller lördagen med korvgrillning för hela familjen och prisutdelning i sammanband med en hemlig seglingsaktivitet.

Dagar och tider:

Årets seglarskola för optimister arrangeras vecka:
27
28 
29 
Seglarskolan pågår från måndag till fredag 09.00 - 13.00, varje dag. 

Anmälan: 
 HÄR!


Registrering:

Vi träffas alltid i Seglarviken (nedanför Nösunds Värdshus) för kontroll av optimisterna, segel med mera, söndagen innan kursstart klockan 18.00. 

Avgift: 
1100 kronor (+600kr vid båthyra)
I avgiften ingår medlemskap i föreningen, har man redan betalat medlemskap är kostnaden 1000kr


Försäkring: 

Deltagande elever ska vara försäkrade via hemförsäkring.

Frågor: 
Caroline Lexén svarar på frågor via seglarskola@boxvikess.se. Det är först till kvarn när det gäller platserna i seglarskolan, så det gäller att vara tidigt ute. 

Vi ses i sommar!
Instruktörerna Nu kör vi!

 Nu har vårens mest efterlängtade dag kommit!! Anmälan till sommarens populära seglarskola har öppnat.  I år kommer Seglarskolorna genomföra...