måndag 1 juli 2013

Seglarskolan v27 - loggboken

Fredag:

Seglarveckans sista dag var något blåsig men en tapper skara elever gav sig ut medan några seglade Askeladden med Alice. Efter lunch övade vi på hur man vänder upp optimisten efter man kapsejsat och snabbt hade vi 19 blöta men mer kunniga elever.

Lagom till 13.00 hade eleverna fått torra kläder på sig och viken fyllts med familjer och släktingar. Det bjöds på grillad korv, läsk och seglingsinspirerad poängpromenad. Efter diplomutdelningen tackade alla ledare för sig och för en bra vecka, vilket vi vill hälsa även här - Tack alla härliga och duktiga elever!
Hoppas vi ses nästa sommar!

Torsdag:

Idag fortsatte vi öva på att kryssa, vilket ju kan vara klurigt och även idag seglade alla elever varav några seglade Askeladden på förmiddagen. När det började närma sig lunchdags tog vi med matsäckarna och seglade till Lyrön på lunchutflykt!

När alla ätit upp seglade vi två och två i optimisterna tillbaka och hann segla lite till innan dagen vips var slut! Imorgon seglar vi 9.00-13.00 och har sedan avslutning med korvgrillning tillsammans med familjerna i viken.

Onsdag:

Dag tre och lugnet efter stormen! Klockan nio blåste det nästan ingenting och efter gårdagens blåsiga väder jublade både barn och ledare. Med optimisterna färdigriggade kl. 9.00 kunde vi direkt efter samlingen ge oss iväg ut i viken, en i taget. Innan lunchpausen seglade 19 elever som laddat hela dagen igår och det gick riktigt bra. Efter lunchen seglade ett gäng barn och Ellen klubbens lite större båt, Askeladden och resten seglade en ny triangelbana där de fick öva slör, halvvind, bidevind och att jippa. Alla elever kämpade mer eller mindre och alla vann över vinden idag, riktigt bra jobbat!

Tisdag:

Med vindar på 9-10 m/s blev dagens seglarskola på land, men inte lärde vi oss mindre för det! I dag har eleverna fått lära dig olika segelsätt, att lägga till i viken, hur man knyter en råbandsknop blandat med en hel del seglingsinspirerande lekar.

Nu hoppas de seglingssugna eleverna och ledarna på lättare vindar imorgon så att vi kan få lagom med vind i seglen igen. Båtarna riggas så att de är klara kl 09.99 så vi kan sticka ut så snabbt som möjligt.

Skepp ohoj!


Måndag:

Efter en lugn start med namnlek och genomgång av hur man riggar sin optimistjolle stack eleverna som seglat innan ut på havet för premiärturen.

Nybörjarna fick lära sig stoppåttam som vi har längst ut på skotet och prata om tankar inför seglingen, "kul och pirrigt" och hur man får båten att segla långsammare etc. Med perfekt vind seglade sedan efter lunchpausen tillslut alla 19 elever och ledarna kunde inte vara mer imponerade över alla elever för hur bra årets första seglingsdag blev!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Poängkappseglingarna 2023 avgjorda

  Lite i skuggan av Boxvikeregattan avgjordes även klubbmästerskapen i Laser och Optimist. Svåra förhållanden i år, många blåste bort... Las...