torsdag 3 juli 2014

Seglarskolans loggbok - vecka 27

Årets seglarskola är igång. Läs ledarnas loggbok från veckan.

Torsdag:

 Med vindar på uppemot 13 m/s spenderade vi dagen på land. Vi hann teorigenomgångar varvat
Teori och lekar på land.
med seglingsinspirerade lekar och en och annan knop innan dagen plötsligt var slut. Imorgon hoppas vi på svagare vindar så vi kan segla! Kl. 17.00 har vi avslutning då elever med familj är välkomna till seglarviken vi har en hemlig aktivitet och korvgrillning. Välkomna!


Onsdag:
 

Idag hade vi både växlande vind och väder. Sol avlöste regn och tidvis var det vindstilla. Däremot hölls humöret på stadig nivå med lugn segling innan lunch, då vi tränade på olika segelsätt, och efter lunchpausen blev det kapsejsning! I stort sätt alla elever provade att både välta en optimist ute på vattnet och sen vända upp båten igen.

Många hade lite fjärilar i magen efter teorigenomgången men när vi kom in till land igen löd kommentarerna:
"Kan vi kapsejsa resten av veckan!?"
"Det var faktiskt jättekul!"
"Lite kallt i vattnet i början, men sen gick det bra."
Stolta elever gick sen hem för dagen!


Tisdag:
 

Seglarskolan på Nösund är igång.
Med perfekta vindar seglade vi oss igenom hela dagen idag. Vi fick både uppleva regn, regn och solsken samtidigt och mot slutet strålande sol. Nybörjarna övade på att gasa och bromsa och fortsättningseleverna seglade en triangelbana där de tränade olika segelsätt. Nu laddar vi för ännu en seglingsdag! 

Måndag:

Seglarskoleveckorna i Boxvike Segelsällskap har nu dragit igång! Ett härligt gäng på 17 elever har idag seglat halvvind. Fortsättningsseglarna seglade både före och efter lunch. Alla listade de snabbt ut hur det nu
var man gjorde! 

Nybörjarna hade längre genomgång innan lunchen och studerade hur de andra seglade en stund. Efter att matsäcken ätits upp seglade seglade tillslut alla nybörjarna och var fantastiskt modiga och duktiga! Första seglingsdagen avklarad! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Poängkappseglingarna 2023 avgjorda

  Lite i skuggan av Boxvikeregattan avgjordes även klubbmästerskapen i Laser och Optimist. Svåra förhållanden i år, många blåste bort... Las...