tisdag 15 juli 2014

Seglarskolans loggbok - vecka 29

Optimistseglarskolan fortsätter. Läs ledarnas loggbok från sista veckan med seglarskola på Nösund.


Fredag:Eleverna under vecka 29.
Så kom sista dagen och vindarna alldeles lagom starka. En härlig sista dag på seglarskolans sista  vecka! Dagen avslutades i viken med korvgrillning,tipspromenad och diplomutdelning tillsammans med elevernas famlij/släktingar. Tack till alla elever och föräldrar för denna veckan!
/Ledarna


Torsdag:

Inte så mycket sol idag, men segling! Äntligen lite lättare vindar och idag var vi tillslut 17 optimister ute på havet. Lunchen åt vi på andra sidan viken som en picknick och sen fortsatte vi segla. Imorgon träffas vi som vanligt mellan 9-13. Kl.15.00 är elever med familjer välkomna för avslutning med korvgrillning och diplomutdelning! Välkomna!

Onsdag:
Idag har det varit busiga vindar med många m/s i byarna, för mycket för optimistsegling tyvärr.
Under dagen har fyra elever i taget seglat Askeladden tillsammans med två ledare. Resterande barn var på land där vi har gjort roliga seglingsinspirerade lekar som knopstafett, "Kapten kommer" m.fl. Med hjälp av lekar i olika former tränade vi på att samarbeta, seglingstermer, knopar och lite kondition till och med!
Tack för idag!
 

Tisdag:
Babordseleverna som seglat innan gav sig ut med några få optimister som de turades om i.
Grymma och modiga som de är testade de alla att segla i mycket vind. Superbra jobbat! Idag var blåste det en aning mycket för de elever som inte seglat så mycket innan. Vi repeterade därför båtdelar med lek, körde lära-känna-lekar, hade teori och seglade Askeladden en stund efter lunchen. Bra jobbat alla barn idag!

Paus i seglarskolan
Måndag:
Tredje seglarskoleveckan är nu igång med ännu ett härligt gäng seglare. Första utmaningen är att lära sig alla namn på elever, kompisar och ledare och för att hjälpa till började vi med en boj-namnlek. Sen seglade allihopa, även nybörjarna! Vi tackar för de lätta vindarna som barnen till slut började klaga på. "Jag vill att det ska gå fortare!" Imorgon väntar nya utmaningar och vi drar igång 9.00 då båtarna imorgon ska vara färdigriggade. Glöm inte keps och vattenflaska!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Är du BoSS nya ordförande?

Boxvike Segelsällskaps ordförande Henrik Turesson har meddelat valberedningen att han inte ställer upp till omval i samband med årsmötet som...