söndag 2 juli 2023

Boxvike Segelsällskap fyller 40 år

2023 firar Boxvike Segelsällskap 40 år som förening på Nösund. Våra fyra första decennier som segelklubb kommer vi att fira under hela säsongen med ett stort jubileumsfirande lördagen den 5:e augusti med klassisk regatta och bal på Sjöstugan. 

Regattan

BoSS regattor har historiskt varit en kappsegling där olika kölbåtar har tävlat mot varandra efter LYS-tabellen (numera SRS). Efter många års frånvaro gör nu regattan comeback vid jubiléet som en klubbtävling. Start och målgång sker vid Ångbåtsbryggan på Nösund. Regattan är öppen för alla klasser. Mer information om banan kommer. Föranmälan krävs för kölbåtar.

Regattabalen på Sjöstugan - årets fest på Nösund

Under middagen kommer skaldjur med tillbehör att serveras, inklusive ett glas dryck (vin/öl), kaffe och kaka. Baren håller öppet hela kvällen där du kan köpa det du vill dricka. Efter prisutdelning och minnen från de fyrtio första åren väntas musik och dans.  Anmälan till regattabalen (Observera att det nu finns ett nytt formulär att fylla i via länken, du som har föranmält dig sedan tidigare har förtur.) Vi länken hittar du information om klädsel, betalning med mera.


Regatta i Boxvik, början 80-tal. Från NKS arkiv.

Berätta historien om BoSS

Har du gamla bilder, dokument, gamla priser, filmer eller berättelser från arrangemang och tävlingar i sällskapets historia? Då vill vi gärna ta del av dessa för att kunna sammanställa historien om BoSS. Hör av dig till: 40@boxvikess.se


Jubileumskommittén genom 

Henrik Holst
Håkan Olsson
Hans Hasslöf
Pär Gustafsson
Henrik Turesson

Är du BoSS nya ordförande?

Boxvike Segelsällskaps ordförande Henrik Turesson har meddelat valberedningen att han inte ställer upp till omval i samband med årsmötet som...