tisdag 17 juli 2012

Seglarskolan v29 - loggboken

Sista veckan av BoSS seglarskola sommaren 2012 är igång. Du kan följa vad som händer under veckan i Seglarskolans loggbok. Du kan se bilder från veckan på BoSS flickrsida eller på Facebook.

Elever och ledare v29
Måndag: Blåsig dag, barnen fick lära sig rigga sin båt och i slutet av dagen rigga ner och vika segel. Teori och knopar blandades med lekar, många lekar hade havs-tema! Knoprep och häften delades ut, genomgång av stoppåttan och lovaskota fallaslacka. Solig dag, glada barn men de är taggade på att få seglaoch de håller tummarna för att morgondagen ger bra vind!!

Tisdag: En blåsig dag. På förmiddagen seglade hälften av barnen i boxviken och resten seglade en större båt med ledarna. Efter lunch bytte grupperna. Två ofrivilliga kapsejsningar lyckades vi med, men ledare var nära båda gångerna så det gick bra och efter ombyte seglades det vidare.

Onsdag: Idag var det friska vindar med och vi lekte och riggade båtarna innan lunch, efter en tidig lunch gick de barn som seglat lite innan ut och de andra (rena nybörjare) seglade Askeladd utanför Lyrön.

Torsdag. Bra dag! Lite vind och alla seglade kryss, slör, halvvind på förmiddagen och kryss, läns efter lunch. Många fick kämpa med den kluriga kryssen men innan dagen var slut flöt det på bra för nästan alla. Vi slapp undan regn med!

Fredag: Sista dagen + avslutning blev succé! Först väjningsregler och väjningsbana och sen kryss, slör, halvvindsbana. Strålande sol och bra vind. Avslutningen bjöd på tipspromenad för alla och för att läsa utslagsfrågan var eleverna tvungna att paddla ut i en optimist utan segel till en gummijolle med frågan på (10m ut från stranden). Diplomuttdelning och korvgrillning fick avsluta allt. Tack för denna vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Boxvikeregattan 2024 och regattabal på Nösunds havshotell

Klass: Kölbåtar och Allmoge När: Lördagen den 3:e augusti. Var: Start och målgång sker utanför ångbåtsbryggan på Nösund, Orust. Bana: Nö...