tisdag 10 juli 2012

Seglarskolan v28 - loggboken

Andra veckan av BoSS seglarskola är igång. Du kan följa vad som händer under veckan i Seglarskolans loggbok. Du kan se bilder från veckan på BoSS flickrsida eller på Facebook.

Måndag: Seglarskolans första dag började med starka vindar, precis som förra veckan. Typiskt! Samtidigt som några elever seglade bort i Boxvike, där det är svagare vindar, fortsatte de andra eleverna med teori, lekar och stafetter på Magasinet.

Boxvike SS seglarskola v28
Elever seglar halvvind.
Tisdag: I dag har alla 20 elever seglat, några för första gången, och alla var riktigt duktiga. Vi började med att segla en halvvindsbana och efter lunch, då vi tog veckans gruppfoto, provade vi på att segla bidevind och läns.

Onsdag: Blåsigt, igen. På förmiddagen stannade alla elever inomhus där det blev frågesport, teori, knopar och väjningsregler. Efter matsäcken seglade några elever in i viken och fortsatte att träna på att kryssa mot vinden.

Torsdag: När klockan slog nio och samlingen skulle starta började det vräka ner regn över Nösund. Det hindrade inte BoSS seglarskola som genomförde samlingen under ett träd och när eleverna väl började segla ut slutade det förståss att regna. Alla elever var ute och seglade i dag. Vilka seglare.

Fredag: Sista dagen på seglarskolan började vi med att bogsera ut optimistjollarna till Boxvike där vi först seglade en kryss och länsbana i lite lättare vindar. Efter lunchen åkte vi tillbaka in i "kilen" och då seglade eleverna två och två. Se bilder på vår facebooksida. Senare på eftermiddagen avslutades seglarskolan med poängpromenad, korvgrillning, prisutdelning och diplom - samt ett gäng kramar. Denna veckan har vi haft tjugo glada och väldigt trevliga barn som har bättrat på sina kunskaper i segling. Hoppas att vi ses nästa sommar eller varför inte på en poängsegling?

Caroline, Johan, Helena, Pär och Ellen tackar för sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Är du BoSS nya ordförande?

Boxvike Segelsällskaps ordförande Henrik Turesson har meddelat valberedningen att han inte ställer upp till omval i samband med årsmötet som...