tisdag 3 juli 2012

Seglarskolan v27 - loggboken

Årets första vecka av seglarskola är igång på Nösund. Du kan följa vad som händer under veckan i Seglarskolans loggbok. Du kan se bilder från veckan på BoSS flickrsida eller på Facebook.

Måndag:
Starka vindar och lite regn. I dag blev det ingen segling eftersom det blåste för mycket - men det hindrade inte seglarskolan från att köra teori, frågesport, lekar och knoptävlingar inomhus på Magasinet. Innan dagen var slut fick eleverna med sig läxa hem i seglarskolans övningshäfte.

Tisdag: Sol, värme och blå himmel. I dag har vi seglat hela dagen i lagom vindar. Vi började med en halvvindsbana för alla elever strax utanför Ångbåtsbryggan. Efter lunch seglade fortsättningseleverna iväg och kryssade längre ut på vattnet.

Eleverna seglar upp mot rundningsmärket.

Onsdag:
I dag har vi tränat på att segla med och mot vinden, genom att länsa och kryssa på en längre bana. Vi avslutade med en knopstafett i seglarviken.


 
Eleverna som var med v27.

Torsdag:
Även i dag var det fint väder och bra vindar på Nösund. Vi fortsatte att träna på de olika segelsätten och vi passade på att ta årets gruppbild. Visst blev den bra? (Ladda gärna ner gruppbilden).

Fredag: Sista dagen i seglarskolan inleddes med att träna på väjningsreglerna när vi seglade i en åtta på en halvvindsbana utanför seglarviken. När det var dags för matsäck seglade vi ut till Sjörövareviken på Lyrön och åt där.
 

Vi avslutade sista dagen med att träna på att kapsejsa med optimistjollen. Nu på kvällen ska vi ha avslutning för alla elever och deras familjer. Då ska det delas ut diplom, grillas korv och...

Vi instruktörer vill passa på att tacka för fem roliga, blöta och givande dagar. Välkomna tillbaka till Boxvike SS seglarskola! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Poängkappseglingarna 2023 avgjorda

  Lite i skuggan av Boxvikeregattan avgjordes även klubbmästerskapen i Laser och Optimist. Svåra förhållanden i år, många blåste bort... Las...